Мальтодекстрин (Agenamalt 20.222-25) — гігроскопічний порошок білого або кремово-білого кольору, безвкусний або помірно-солодкий, одержуваний переробленням крохмалю, — ось що являє собою в чистому вигляді мальтодекстрин. У дитячому харчуванні, спортивних продуктах, хлібобулочних і кондитерських виробах він нерідко слугує як замінник цукру, виконуючи водночас безліч інших функцій. Його використовують для:
- загущення й емульгування, поліпшення консистенції продуктів;
- поліпшення розчинності продуктів швидкого приготування;
- уповільнення зміни кольору продуктів унаслідок окиснення;
- розпушування порошкоподібних сумішей або тіста;
- формування (наприклад, у желейних продуктах);
- поліпшення засвоюваності та стимулювання корисної мікрофлори в кишківнику.
Отже, у харчовій промисловості мальтодекстрин використовується як загусник, розпушувач, вологопоглинач, антиокисник, емульгатор, підсолоджувач і підсилювач смаку. Знаходить мальтодекстрин застосування й в фармацевтиці: його використовують як інертну допоміжну речовину під час виготовлення ліків і БАДів.
Потрапляючи в організм, мальтодекстрин легко перетворюється на глюкозу, відновлюючи сили після великих фізичних навантажень і даючи тривалий заряд енергії.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Угорщина |
- Ціна: 7 470 ₴/упаковка
- Спосіб упаковки: Паковання 5 кг.