Продавець интернет-магазин "Sweet Life" розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
80 відгуків
интернет-магазин " Sweet Life "
+380665633799
+380665633799
  • picture 1
  • picture 2
  • picture 3
  • 1
  • 2
  • 3

Медвежьий цибулю листя сушені 1 кг/ упаковка

  • Під замовлення, 10 днів

1 690 грн./упаковка

+380665633799
Viber, Watsap
  • Графік роботи
  • Адреса та контакти
Медвежьий цибулю листя сушені 1 кг/ упаковка
Медвежьий цибулю листя сушені 1 кг/ упаковкаПід замовлення, 10 днів
1 690 грн./упаковка
+380665633799
Viber, Watsap
Купити

Опис

Черемшаабо Цибуля ведмежа, або Дикий часник, або Колба (лат. Állium ursínum) — багаторічна трав'яниста рослина, вид роду Цибуля (Allium) сімейства Цибульні (Alliaceae).

Видовий епітет лат. ursinum походить від лат. ursus — «ведмідь». Це збереглося і в російській назві. У Німеччині черемша відома під назвою ньому. Bärlauchведмежий зелений лук. Оскільки черемша є одним з найбільш ранніх джерел вітамінів в лісі (її збирають в квітні — травні), прокинувшись після зимової сплячки ведмідь ласує травою і швидко відновлює свої сили.

Листя використовують у їжу в сирому і маринованому вигляді, в гарячих стравах, у хліб і пироги.

Листя, стебла і цибулини володіють сильним часниковим запахом завдяки вмісту глікозиду алліїна і ефірного масла. Ефірне масло черемші настільки їдка, що жодна рослина не може ужитися поблизу неї.У рослині багато аскорбінової кислоти (в листі до 0,73, у цибулинах — до 0,10 %). Чим вище в горах росте черемша, тим більший вміст вітаміну C в рослині. До складу ефірної олії входять винилсульфид, тиолы і альдегід невстановленої будови. Крім того у всіх частинах рослини є білок, фруктоза, мінеральні солі, фітонциди, лізоцим, каротин.

Застосування в кулінарії

У їжу вживають стебло, листя і цибулину рослини. Листя черемші зазвичай збирають навесні, до цвітіння. На смак листя черемші нагадують зелень часнику і цибулі, вони багаті вітаміном С. Зібрану траву використовують у свіжому вигляді як пряність у салати, супи, овочі, як начинку для пирогів. Траву квасять, солять і маринують; сушити її не рекомендується, оскільки в такому стані черемша втрачає частину своїх цінних якостей.

На Кавказі переважно черемшу використовують в гарячих стравах, а сирі цибулини, які збирають до цвітіння, їдять з хлібом і сіллю. У Німеччині з черемшею також печуть хліб

Застосування в медицині

Ведмежа цибуля підвищує апетит, збільшує секрецію травних залоз, посилює моторну функцію кишечника. Крім того, рослина має бактерицидну, фунгіцидну іпротицингового дією.

Черемша — стародавня лікарська рослина, відоме ще германців, кельтів і римлян[11]. При археологічних дослідженнях поселень епохи неоліту в предгории Альп, нерідко знаходили сліди черемші, що передбачає її використання ще 5 000 років тому.

Черемша володіє протиглистовою і антимікробною дією (завдяки високому вмісту фітонцидів). Рекомендується вживати її при цинзі і атеросклерозі, в народній медицині вживається тисячоліттями, в тому числі при лихоманці, як протиглисний і антимікробний засіб при різних кишкових інфекційних захворюваннях. У Стародавньому Римі і в середньовіччі черемша вважалася хорошим засобом для очищення шлунку і крові.

У стародавніх медичних трактатах черемша згадується як надійне запобіжний засіб під час епідемій чуми, холери та інших заразних хвороб. Настоєм з черемші лікуються при лихоманці, кашлі, бронхіті, ревматизмі і радикуліті. Його можна приймати всередину, натиратися або робити примочки.

З давніх часів ведмежа цибуля був відомий як протисклеротичний засіб, здатне підтримувати мужність». Черемша перешкоджає накопиченню холестерину в крові, стимулює серцеву діяльність, знижує кров'яний тиск і сприяє нормалізації обміну речовин

Характеристики

Основні
Країна виробникНімеччина

Інформація для замовлення

  • Ціна: 1 690 грн./упаковка
  • Спосіб упаковки: Упаковка 0,5 кг.