Продавець интернет-магазин "Sweet Life" розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
68 відгуків
+380 (66) 563-37-99
интернет-магазин " Sweet Life "
Кошик

Сухофрукти,зацукровані фрукти, ліофілізовані фрукти

в виде галереив виде списка

В цей розділ входять сушена-в'ялені і ліофілізовані  фрукти

Поживні властивості, унікальний склад і тривалий термін зберігання зробили сухофрукти одним з найпопулярніших продуктів. Але чи такі вже вони бездоганні?

Сухофрукти (висушені фрукти і ягоди) вважаються натуральним джерелом вітамінів і мікроелементів в будь-який час року. Вони містять вітаміни А і групи В, високу концентрацію глюкози, фруктози, клітковину, магній, кальцій, калий, фосфор, йод, залізо, натрій. Такий хімічний склад робить їх надзвичайно корисними для здоров'я серцево-судинної і центральної нервової системи, допомагає поліпшити стан нігтів, волосся і кісток, стимулює роботу кишечника. Крім того, кожен із сухофруктів містить свій унікальний комплекс корисних речовин.

В певній мірі, сухофрукти можна назвати «природного таблеткою». Але, як і всякий продукт, і, тим більше, засіб профілактики і лікування, висушені фрукти і ягоди мають свої «підводні камені», побічні ефекти і протипоказання. Що потрібно знати про сухофруктах, перш ніж зробити їх частиною свого постійного раціону?

Сухофрукти - «солодка бомба»

У процесі сушіння з фруктів і ягід йде вода, а концентрація цукру істотно зростає. У підсумку, з'їдаючи, наприклад, одну курагу, людина отримує більше калорій, ніж, якщо б він з'їв свіжий абрикос. Калорійність сухофруктів – 230-300 ккал на 100 р. Таким чином, до цього ласощів потрібно дуже обережно ставитися людям з цукровим діабетом і тим, у кого є зайва вага.

Крім того, не варто втрачати пильність алергікам. Наприклад, сушені цитрусові можуть стати причиною появи алергічної реакції.

Ліофілізація  — спосіб м'якою сушіння речовин, при якому высушиваемый препарат заморожується, а потім поміщається в вакуумну камеру, де відбувається сублімація (сублімація) розчинника.

Переваги ліофілізації

Переваги такого способу висушування   відсутність впливу високих температур на препарат, збереження дисперсной фази препарату, можливість використання летких розчинників. Метод ліофілізації дозволяє отримувати сухі тканини, препарати, продукти і т. п. без втрати їх структурної цілісності та біологічної активності. При ліофілізації більшість білків не піддається денатурации і може довгостроково зберігатися при помірному охолодженні (близько 0 °C). Ліофілізовані тканини і препарати при зволоженні відновлюють свої первинні властивості.

Застосування

Лиофилизацию застосовують при необхідності тривалого зберігання і консервування різних продуктів біологічного походження, для одержання сухої плазмы донорскойкрові сухих сывороток и вакцин, при трансплантации органов и тканей, в фармацевтической и пищевой промышленности. В системах жизнеобеспечения космического корабля лиофилизация применяется как один из перспективных способов регенерации воды из влагосодержащих материалов.

У харчових виробництвах в технологічних процесах ліофілізації зберігається значна кількість корисних речовин, продукти зберігають форму, запах і колір. При ліофілізації зазвичай не використовуються барвники, ароматизатори і подібні добавки.

Значна частина розчинної кави виготовляється з використанням ліофілізації. У харчовій промисловості ця технологія називається «сублімована кава» (інші назви — «вымороженный», «фриз-драйд»).

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner