Замінник цукру порошкоподібний — сукралоза.
Сукралоза (трихлоргалактосахарозу) E-955 — порівняно нова харчова добавка, високоякісний інтенсивний термостабільний підсолоджувач, розроблений англійською фірмою «Tate&Lyle» 1976 року, який може застосовуватися у великому діапазоні виробництва продуктів — від напоїв до виробів хлібопекарної промисловості. . Роблять сукралозу зі звичайного цукру, замінюючи в ньому частину кисню та водню хлором, завдяки чому речовина стає в 600 разів солодшою від вихідного продукту. Досягається цей ефект тривалішим, ніж у цукру, контактом молекул сукралози з рецепторами язика. Водночас численні наукові експерименти довели, що цей підсолоджувач жодної шкоди здоров'ю людини не завдає.
Специфікація
Назва: сукралоза Е 955 харчова/фармакологічна
Характеристики: білий, кристалічний порошок;
Чистота 98-102%
вміст вологи — макс 2%
рівень pH -5-8;
продукти згоряння — макс.0,7%
метанол – макс.0,1%
важкі метали — макс.10 мг/1кг
Мікробіологічні дослідження:
сукупна кількість мікробів: макс 250/г
Salmonella: негативний
Середня калорійність: 0 кДж/0 кКал/100 гр
Белки – 0 гр
Вуглеводи — 0 г
Жиры – 0 гр
Підсолоджувальні властивості під час використання — 600 кратне відносно цукру з цукрових буряків
Маса нетто: 1кг
Термін придатності — 2 роки від дати виготовлення.
Спосіб зберігання: в чистому, сухому, провітрюваному місці, без сторонніх запахів за відносної вологості повітря < 70%.
- Ціна: 9 490 ₴/кг
- Спосіб упаковки: Паковання 1 кг.