Чипотле - підкопчений особливим образом на дровах пекан, висушений і смолуватий перець халапеньйо, популярна приправа в мексиканській кухні. Чипотле вирізняється універсальним гострим смаком і чудовим натуральним ароматом, що називається, "з димком".
Перець у такий спосіб був вперше приготований кілька століть тому в Мексиці. У той час люди використовували копчення, щоб уберегти продукти від гниття й зберігати їх упродовж досить тривалого часу. Назва "чипотле" перекладається як "копчений чилі". Рівень печінності — 15 000 — 20 000 одиниць за шкалою Сковілла.
Використовується для:
- соусів
- супов
- рагу
- блюд на гриле
- десертів
Характеристики
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Мексика |
Інформація для замовлення
- Ціна: 5 500 ₴/упаковка
- Спосіб упаковки: Паковання 1 кг