Інгредієнти для чаю
Чай із трав та ягід, як і чай з травами і ягодами, — напій не тільки смачний, але і, безсумнівно, корисний. Все залежить від корисних властивостей тих трав, ягід і фруктів, які входять до складу чаю — замінюють чайне листя або доповнюють їх.
Наприклад, гарячий чай з м'ятою розслабляє і заспокоює, полегшує кашель і знижує температуру під час простудних захворювань. Чай зі звіробоєм лікує простудуные захворювання, запальні процеси при коліті і хворобах ясен, допомагає позбутися від почуття тривоги і депресії. Чай з чебрецем лікує застуду і грип, допомагає як відхаркувальний засіб при бронхіті і пневмонії. Чай з шипшиною корисний для серця і також захищає від простудних захворювань. Чай з ромашкою — це знову ж профілактика простудних захворювань, а також хвороб печінки і шлунково-кишкового тракту. Журавлинний чай — джерело вітамінів (С, В1, В2, В5, В6, РР, К1). Чай з чорною, червоною, білою смородиною — це, насамперед, вітамін С, так що такий чай благотворно впливає на імунну систему. Чай з обліпихою — ще один вітамінний комплекс, він дуже корисний при застудах, авітамінозах, зміцнює імунну систему.