Продавець интернет-магазин "Sweet Life" розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
68 відгуків
+380 (66) 563-37-99
интернет-магазин " Sweet Life "
Кошик

Сочевиця червона 20 х 500 г/паковання

4 750 /упаковка

  • Під замовлення
clockВідправка з 05 травня 2024
Сочевиця червона 20 х 500 г/паковання
Сочевиця червона 20 х 500 г/пакованняПід замовлення
4 750 /упаковка
+380 (66) 563-37-99
Viber, Watsap
+380 (66) 563-37-99
Viber, Watsap
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Сочевиця харчова — широко відома бобова рослина.

Його плід — короткий і приплюсний з обох боків боб, всередині якого є 3 насіння.

Червона сочевиця  може похвалитися чималим вмістом білка та заліза. Крім того, вона містить харчові волокна, золу, вітаміни А та PP, практично всіх представників вітамінного ряду групи B, необхідні для підтримки нормальної працездатності організму елементи — калій, бор, залізо, фосфор, магній, йод, натрій, кобальт, кальцій, молібден, нікель. Сочевиця червона органічна, не має оболонки та виділяється від інших сортів пікантним смаком. Найчастіше вона використовується для приготування густих супів і  пюре. Її вживання дає організму потужний заряд енергії, стабілізує роботу нервової та серцево-судинної систем, налагоджує травлення й обмінні процеси, покращує кровотворення.

Історія

Сочевичну похлібку вживали всі шари населення: чи то Вавилонська знати, чи простолюдини Греції. Бідним вона могла замінити м'ясо з хлібом. Першими почали вирощувати сочевицю давні Єгипті.

На Русі в Середньовіччі страви з сочевиці були основними в раціоні. Сочевичне борошно використовувалася під час виготовлення хліба. Парадоксально, що в сучасному світі ця культура стала екзотичною, оскільки її змогли замінити інші продукти.

Сьогодні лідерами з вирощування сочевиці є Північна Африка, південь Європи, Індія. Майже кожна тепла країна може культивувати сочевицю у великих масштабах.

Приготування

Гарячі сочевичні каші — акомпанемент до зими, кольорова яскрава сочевиця в салатах — асоціації літа.

Перед використанням боби сочевиці необхідно перебирати. Попереднє замочування сочевиця не вимагає, але треба провіювати її під час варіння і за потреби додавати киплячу воду, позаяк вона має підвищену поглинання рідини. Злити сочевицю необхідно наприкінці її приготування. Під накритою кришкою їй треба тужитися від 10 до 40 хвилин із періодичним перемішуванням.

Різні сорти сочевиці мають свій колір, смак і консистенцію. Наприклад, коричнева та зелена сочевиця має горіховий присмак і стійка до варіння — не стає пухкою. У поєднанні з беконом і свининою ці сорти надають новий смак стравам, збагачують консистенцію й аромат карі й овочів.

Червона сочевиця має властивість розварюватися і тому гарна для супів-пюре. Прянощі дають змогу цьому сорту поєднуватися зі всілякими спеціями. Зазвичай у магазинах вона продається в колотому вигляді.

Деякі виробники випускають чорну сочевицю. Вона дрібнозерниста й зовсім не вимагає спецій, оскільки має яскравий смак. Час варіння для неї зменшено до 20 хвилин. Жовта сочевиця готується й того менше — до 15 хвилин. Цього їй вистачає, щоб зовсім розбухнути та перетворитися на пюре.

Французька сочевиця під час варіння не втрачає форми, але всередині стає м'якою. Вона дуже гарна та підходить для салатів. Вона унеможливлює використання перцю, позаяк уже схожа на його смак.

Так вийшло, що в російських родинах сочевичні страви є дуже рідко, але, наприклад, німецькі традиційно готують із неї обрядову страву в різдвяний вечірник. У Китаї сочевиця є національним стравою поряд із рисом. Цей продукт невіддільний для корінних народів Північної та Південної Америки,рошиків Австралії.

Склад і властивості

Білок, що міститься в сочевиці, чудово засвоюється організмом людини. Сочевиця лідирує серед усіх зернобових культур за вмістом заліза. Також вона багата на вітамін B1 і незамінні амінокислоти.

Сочевиця корисна у разі розладів травлення, а також нормалізує рівень цукру в крові (тому її так рекомендують діабетики). Найкорисніше, з огляду на вміст вітаміну C, пророслі насіння сочевиці.

Відмітною особливістю сочевиці є те, що вона не накопичує токсинів.

Скільки варити сочевицю

Промиту сочевицю опустити в киплячу воду та варити на невеликому вогні від 10 до 40 хвилин залежно від сорту. Червона сочевиця буде готова за 10 хвилин, зелена — через 30, а коричнева — через 40 хвилин (цет сорт сочевиці вимагає попереднього замочування — від пів години до двох годин).

Калорийность і харчова цінність сочевиці

Калорійність сочевиці 295 ккал.

Харчова цінність сочевиці: білки - 24 г, жири — 1,5 г, вуглеводи — 46,3 г

 

Інформація для замовлення
  • Ціна: 4 750 /упаковка
  • Спосіб упаковки: Паковання 20х0,5кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner