Продавець интернет-магазин "Sweet Life" розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
80 відгуків
интернет-магазин " Sweet Life "
+380665633799
+380665633799
  • 1
  • 2
  • 3

Приправи

ПРИПРАВА — більш широке поняття, ніж спеції і прянощі. В її складі можуть бути і спеції, прянощі, і ароматизатори, а можуть і не бути. Наприклад, коли ми заливаємо гриби сметаною — сметана буде вважатися приправою. До великого сімейства приправ відносяться всі соуси, кетчупи, сухі суміші прянощів і спецій.

Підбір пряних букетів-приправ:

Для овочевих гарнірів до м'ясних страв використовуються майже всі види овочів, в тому числі і пряні овочі і коренеплоди. Смак їх поліпшується за рахунок додавання цукру або меду, додають солодкуватий смак, оцту, ароматного оцту з естрагоном або іншими пряними рослинами, лимонного соку, вина, оливкової олії.
Для приготування овочевий закусочної суміші: Цибулю зелений, свіжий стручковий перець.
Для приготування гарнірів з зеленого качанового салату: Смак його покращується, як було зазначено вище в загальному для овочевої суміші; можна за смаком (або за наявності) додати огіркову траву.
Для приготування гарнірів або салатів зі свіжих огірків: Чорний перець, червоний перець солодкий або пекучий, цибулю зелений, аніс.
Для приготування гарнірів зі шпинату: Часник, кріп, перець запашний, базилік, полин.
Для приготування гарнірів або закусок з буряка: Кмин, корінь хрону, естрагон, перець запашний, аніс, полин.
Для приготування гарнірів або закусок з білокачанної капусти: Кмин, гвоздику, чорний перець, перець червоний солодкий або пекучий, майоран, коріандр, часник, цибулю, огіркову траву, полин, лепеха.
 Для приготування гарнірів або закусок з квашеної капутсы: Цибуля, часник, чорний перець, гриби, червоний перець солодкий або пекучий, майоран, любисток, лавровий лист, кмин, мускатний горіх, перець, базилік, естрагон, кріп, перець запашний, ялівець.
Для приготування гарнірів або закусок з цвітної капусти: Базилік, чабер, естрагон, мускатний колір.
Для приготування гарнірів або закусок із стручкової квасолі: Кріп, огіркову траву, пастернак, чабер, перець запашний.
 Для приготування гарнірів або страв з сухої кольорової квасолі: Чорний перець, майоран, чабер, часник, цибуля, коріандр, перець червоний або пекучий, білий або зелений перець, селера, щавель кислий.

Для приготування гарнірів або закусок з сухого гороху: Чебрець, розмарин, кмин. Коріандр, мускатний колір, петрушку, цибулю, часник, базилік, чабер.
Для приготування гарнірів, закусок або страв з різних бобових: Чабер, імбир, мускатний колір, перець червоний солодкий або пекучий, перець чорний, білий або зелений перець, трохи майорану, цибулю і часник за смаком.
Для приготування гарнірів або інших страв з рису: Естрагон, імбир, кардамон, часник, любисток, мускатний колір, перець червоний, петрушку, шафран, майоран, материнку, коріандр, порошок з сушеного барбарису.

  Прянощі для приготування гарнірів або страв з картоплі:

Для приготування гарнірів з картоплі: Цибуля, селера, чорний перець, петрушку, майоран, мускатний колір або горіх, кмин, базилік, чабер, чебрець, кріп, лавровий лист, аїр.
Для приготування страв із смаженої картоплі: Цибулю, чорний перець, кмин, майоран, базилік, чебрець, чабер.
Для приготування картопляного пюре: Цибулю, чорний перець, мускатний колір, петрушку, свіжу пряну зелень за смаком.

  Прянощі для приготування грибних страв:

Цибуля, часник, цибуля-різанець, чорний перець, червоний перець, кайенский перець, червоний пекучий перець, естрагон, майоран, полин, розмарин, кмин, мускатний горіх, базилік, петрушку.

  Прянощі для приготування соусів і приправ:

Цибуля, часник, чорний перець, кайенский перець, червоний пекучий перець, кріп, червоний солодкий перець, естрагон, імбир, каперси, лавровий лист, майоран, гвоздику, материнку, запашний перець,

чебрець, розмарин, гриби, розтерту зелень петрушки, огіркову траву, кардамон, лаванду, м'яту перцеву, куркуму, шавлія, крес-салат.

  Прянощі для виробів з тіста:

Прянощі для домашніх виробів з дріжджового тіста: Ваніль, аніс, імбир, мигдаль гіркий і солодкий, кардамон, коріандр, кмин, гвоздику, корицю, духмяний перець, бадьян. У вироби з солоного дріжджового тіста можна також додати кмин, перець червоний, чабер.
Прянощі для святкового домашнього печива: 1. Кориця, кардамон, імбир, гвоздика. 2. Кориця, імбир, гвоздика, мускатний колір. 3. Фенхель, коріандр, кориця, апельсиновий сік. 4. Аніс, перець духмяний, мускатний колір.
Прянощі, що використовуються в солодкі начинки для пирогів або пиріжків: Аніс, імбир, кардамон, мускатний колір, шафран, ваніль, корицю.

  Прянощі для приготування страв із молочних продуктів:

Прянощі для приготування страв з домашнього сиру: Аніс, імбир, ваніль, корицю, крес-салат, кріп, кмин, мускатний колір, хрін, перець червоний солодкий, мелісу, чебрець, цибулю-різанець, базилік, огіркову траву, ісопу.
Прянощі для приготування домашніх сирів: Базилік, чебрець, кріп, м'яту перцеву, мускатний колір, материнку, перець червоний солодкий, шавлія, чебрець, розмарин, крес-салат.

Прянощі для приготування страв або десертів з фруктів:

Для ароматизації різних страв і десертів з фруктів можна використовувати: аніс, кардамон, мускатний колір, ваніль, ялівець, корицю, імбир, гвоздику, аїр.
Прянощі для компоту із слив: Аніс, мускатний колір, духмяний перець, шавлія.

Прянощі для компоту з груш: Імбир, мускатний колір, гвоздику.
Прянощі для приготування запечених яблук або різних начинок з яблук: Імбир, мускатний колір, ваніль, корицю.

  Прянощі для ароматизації різних домашніх напоїв:

Для ароматизации грогов: анис, бадьян.
Для ароматизации пуншей: мускатный цвет, корицу.
Для ароматизации напитков с горячим вином: мускатный цвет, гвоздику, корицу, корки лимона и апельсина.
Для ароматизации кофе: миндаль, корицу.
Для ароматизации какао: мускатный цвет, ваниль, корицу.

  Приготовление ароматного столового уксуса:

Оцет, настояний на базиліці: кілька свіжих листя базиліка злегка розім'яти і покласти в пляшку з оцтом.
Оцет, настояний на естрагоні: у пляшку з оцтом покласти 1-2 ст. л. подрібненого листя і верхівок естрагону.
Ароматний оцет: У пляшку з оцтом, додати за смаком базилік, кріп (зелень або насіння), лавровий лист, розмарин і чебрець.

1 2