Боби тонка (сумбару, кумарун, саррапиа, тангуа) — це не бобова рослина, не плід і не горіх, а насіння плодів дерева Діптерікса запашного, яке росте в південноамериканських тропічних лісах. Всередині бобів знаходиться чорне зморшкувате насіннячко, зване мексиканської ваніллю із-за своєрідного кондитерського аромату, в якому крім ванілі можна вловити нотки гвоздики, кориці, мигдалю, мускатного горіха, чорносливу і запашних трав. Якщо ви покладете в кімнаті кілька подібних насіння, незабаром ви зрозумієте, чим пахнуть боби тонка — карамеллю і ваніллю, і цей приємний аромат надовго затримається в приміщенні. До речі, не всі знають, що словосполучення «боби тонка» читається з наголосом на передостанньому складі.
Насыщенный ванильно-карамельный запах нашел свое применение в кулинарии для улучшения вкусовых качеств выпечки и сладостей. С этой целью бобы варят в течение десяти минут в сливках или молоке, пока семена не отдадут свой аромат — при этом использовать в приготовлении пищи следует получившееся в результате замачивания молоко. Бобы тонка популярны в качестве дешевого заменителя ванили в молочных сладостях и шоколаде, их нередко добавляют в крепкие спиртные напитки (например, в ром) и в кофе. Схожість між ваніллю і бобами тонка пояснюється легко — в склад цих рослин входить природне біологічно активна речовина кумарин, вважається лікарською сировиною, тому в деяких країнах існують обмеження на використання кумарину в харчовій промисловості.
Боби тонка ідеально поєднуються з маком, кокосом, корицею та шафраном, надаючи десертів вишуканий солодкий смак і аромат пряних спецій.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Угорщина |
- Ціна: 2 790 ₴/упаковка