Продавець интернет-магазин "Sweet Life" розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
80 відгуків
интернет-магазин " Sweet Life "
+380665633799
+380665633799
  • picture 1
  • picture 2
  • picture 3
  • 1
  • 2
  • 3

Оцет бальзамічний CHEF 500мл

Новинка
  • Під замовлення, 10 днів

100 грн./упаковка

+380665633799
Viber, Watsap
  • Графік роботи
  • Адреса та контакти
Оцет бальзамічний CHEF 500мл
Оцет бальзамічний CHEF 500млПід замовлення, 10 днів
100 грн./упаковка
+380665633799
Viber, Watsap
Купити

Опис

Оригінальний смак, нове звучання добре знайомого страви, здивовані погляди ваших гостей – все це кілька крапель вишуканого бальзамічного оцту, доданих у фруктовий або овочевий салат, страву з морепродуктів, маринад для м'яса або птиці.

Історія

Бальзамічний оцет, інакше – бальзаміко, вперше згадується в рукописах, що належать до 1046 році в якості подарунка італійського маркіза Боніфаціо германського імператора Генріха II. Це дійсно був подарунок, гідний короля, адже ще протягом довгих століть такий подарунок могли зробити тільки дуже багаті люди, а іноді бочонок оцту служив приданим знатної нареченій.

Цікаві факти

Назва «бальзаміко» говорить про те, що спочатку бальзамічний оцет використовували тільки як цілющий бальзам – антисептичну і протизапальну дію його було добре відомо.

Лукреція Борджіа постійно використовувала бальзамічний оцет як ліки, коли Італію захльостувала чума.

Знаменитий Джакомо Казанова використовував бальзаміко як афродизіак.

Приготування

Приготування бальзамічного оцту набагато складніше і довше, ніж яблучного або винного. Спочатку віджатий сік винограду сорту треббьяно – дрібного зеленого, кислуватого – варять, поки він не стане густим і коричневим. Це – виноградне сусло, до якого додають трохи винного оцту – для активації і прискорення процесу бродіння, і потім сусло заливається в бочки. Для того щоб оцет придбав свій багатогранний смак, використовують бочки з різних порід дерев, які віддають йому свої аромати і одночасно вбирають зайву вологу. Спочатку сусло настоюється в маленьких бочках з ясена і дуба, потім частина настояного на густих пахощах оцту додається до того, що визріло в бочках середнього розміру з каштанів та вишні.

На третьому етапі приготування частина настоявшегося оцту з середньої бочки додається у велику бочку з солодким запахом тутового дерева. Виробники оцту, як це робили знатні гурмани Середньовіччя, тримають у секреті точні списки спецій, якими урізноманітнюють смак бальзаміко, – у кожного вони свої.

Через 12 років «молодий» бальзаміко готовий. А через 30-40 років буде готовий і «зрілий» оцет.

Справжній, приготований за всіма правилами бальзамічний оцет повинен обов'язково містити у своєму італійському назві слово tradizionale: це може бути Aceto Balsamico Tradizionale di Modena («Традиційний бальзамічний оцет з Модени») або ж Aceto Balsamico Tradizionale di Reggio Emilia («Традиційний бальзамічний оцет з провінції Емілія-Романья»).

Оцет з Модени закупорюється кришечками різного кольору в залежності від витриманості. Бальзаміко, витриманий 12 років, має кришечку кремового кольору, витриманий понад 25 років – золотого. Бальзаміко з Емілії-Романьї маркується так: 12-річний оцет має червону етикетку, 18-літній – срібну, 25-річний і більше – золоту.

Пляшка молодого оцту (100 мл) коштує близько 40 євро, витриманого понад 25 років – 70 євро (ціна виробника).

Також зустрічаються більш дешеві варіанти, приготовані з червоного вина зі значним додаванням винного оцту і витримані значно менше. Але і серед них можна знайти гідний смак, який додасть знайомим страв досконалої новий і незвичайний відтінок.

Вживання

Вживання бальзамічного оцту характерно, у першу чергу, для італійської кухні. Нотка бальзаміко завжди пізнавана, хоча традиційно його застосовують у дуже невеликій кількості.

З бальзаміко, змішаного з оливковою олією, виходить прекрасна салатна заправка з м'яким і тонким смаком. Таку заправку можна також подати в окремій піалі і вмочати в неї шматочки свіжого хліба, – це чудовий початок доброго обіду.

Бальзамико можно использовать как компонент маринада для мяса и овощей – в обоих случаях вкус приготовленного блюда получается очень тонким. Прекрасно оттеняет бальзамический уксус морепродукты – например, салат с авокадо и креветками или рис с кальмарами. Мясо тоже получает иную вкусовую окраску благодаря добавлению уксуса: хороший результат получается, если сбрызнуть им мясо в процессе жарки.

Классическим сочетанием является добавление бальзамико в салаты с сыром, например, в средиземноморский салат из листьев зеленого салата, помидоров и мягкого сыра.

Саме незвичайне поєднання цього кисло-солодкого оцту – з полуницею. Посипану цукровою пудрою і сбрызнутую декількома краплями бальзаміко полуницю укладають на листя рукколи, збризкують оцтом і, давши салату настоятися 15-20 хвилин, подають до столу.

 

Характеристики

Основні
Країна виробникІталія

Інформація для замовлення

  • Ціна: 100 грн./упаковка
  • Спосіб упаковки: Бутылка 500мл.